Cinque Terre es blinda

El territori de Cinque Terre (Liguria. Itàlia) es blinda com a mesura necessària, després de la petició ciutadana (on line) de controlar els visitants. Pels habitants del territori és una qüestió de supervivència.

A partir de l’estiu hi haurà un límit màxim de visites diàries. Objectiu: evitar les aglomeracions de turistes. Els 2,5 milions de persones que visiten el territori cada any han provocat que els camins que recorren el parc nacional siguin controlats amb un màxim de visites diàries mitjançant diversos podòmetres instal·lats en els senders i camins, a fi de controlar la presència i l’impacte turístic en el territori. També es reduirà l’accés als passatgers de creuers que atraquen al Port de La Spezia.

El parc ha desenvolupat una aplicació per a telèfons intel·ligents que actua com un semàfor per indicar la presència massiva de turistes en el petits pobles. Vermell (no entrar), groc (hi ha moltes persones), i verd (accés lliure).

Hi haurà l’obligació de reservar a través d’una targeta on els turistes podran reservar els tours a realitzar.

Els gestors del parc estan disposats a justificar la proposta com a mesura per protegir els llocs i les persones residents. El turisme no ha d’esdevenir una tensió social. Cinque Terre no és un cas aïllat.

Venècia ha arribat a establir els nombre màxims de turistes/dia, així com Pompeia o visitar el quadre de l’Últim sopar de Leonardo només admet 24 persones per grup amb rondes de 15 minuts.

Enllaç a la notícia: http://www.huffingtonpost.it/2016/02/16/cinque-terre-numero-chiuso_n_9241104.html

Aquesta entrada s'ha publicat a General. Bookmark the permalink.