Curs formatiu d’empelts d’arbres fruiters al Priorat, 
del 25 de juny al 4 de juliol

El 25 de juny s’inicia al Priorat un curs formatiu d’empelts d’arbres fruiters. Organitzat per l’Escola Agrària de Mas Bové amb la col·laboració, entre altres, del Fòrum Agrari del Priorat, el curs s’impartirà al local de l’Associació Cultural La Gaia (El Molar) en quatre sessions de treball, els dies 25 i 27 de juny i 2 i 4 de juliol, de 16 a 20 h.

El curs vol ser una introducció al món de l’empelt d’arbres fruiters. Aquesta tècnica no requereix només moltes hores de dedicació, sinó també disposar d’una base de coneixements sobre la fisiologia de l’arbre per assegurar l’èxit en la seva pràctica.

En aquest sentit, la formació combinarà sessions de treball teòriques, a càrrec de Maria Joana Calaf Rull, professora de fructicultura de l’Escola Agrària de Mas Bové, i sessions de treball pràctiques, les quals seran impartides per Josep Antoni Poyo, expert empeltador.

Pel que fa als apartats teòrics, es tractarà la teoria de l’empelt i els tipus de plançons, les plantacions i la formació de l’arbre. Pel que fa a la part pràctica, s’explicaran les tècniques d’empelt xip, escut, agulla, anglès i canut.

El Fòrum Agrari del Priorat considera molt interessant la celebració d’aquest curs, en bona part pel fet d’estar immers en un ambiciós projecte de recuperació de varietats hortícoles i d’arbres fruiters de la comarca. Aquest projecte vol aprofundir en el coneixement agronòmic i etnobotànic d’aquestes varietats tradicionals, recuperar-ne el cultiu i revaloritzar-les.

Inscripcions

Les places per assistir al curs formatiu d’empelts d’arbres fruiters són limitades. Les inscripcions es poden formalitzar per telèfon, al 977 34 32 89, i per correu electrònic, a maria.hernandez@gencat.cat. El preu de la inscripció és de 32 €.

El curs és organitzat per l’Escola Agrària de Mas Bové. Compta amb la col·laboració del Fòrum Agrari del Priorat, l’Associació Cultural La Gaia i el Celler Cooperatiu El Molar. També compta amb el suport del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural.

Aquesta entrada s'ha publicat a General. Bookmark the permalink.