El documental “40 Hectàrees, la terra i el pagès” es projecta aquest dissabte a L’Artesana en el marc del Most Festiva

En acabar la projecció, tindrà lloc un col·loqui per aprofundir en les diverses visions al voltant de la pagesia, la seva relació amb la terra i el seu futur

En el marc del Most Festival, el teatre L’Artesana de Falset acollirà aquest dissabte 1 de desembre, a les 19.30 h, la projecció del documental “40 Hectàrees, la terra i el pagès”. El film de Pep Puig posa en valor la figura del pagès viticultor en ple segle XXI de la mà d’una desena de pagesos, que reflexionen sobre el seu treball quotidià i la seva manera de relacionar-se amb la terra. Tots ells fan la mateixa feina, però el documental descobreix com al darrere de cadascun hi ha un món que els fa singulars.

40 Hectàrees, la terra i el pagès” és un espai de reflexió d’un col·lectiu sovint marginat, i parteix de la convicció que el millor futur de la terra passa per la supervivència dels pagesos.

En finalitzar la projecció de “40 Hectàrees, la terra i el pagès”, tindrà lloc al mateix teatre un col·loqui amb el director i persones del Priorat relacionades amb el món de la vinya  i l’agricultura per aprofundir en les diverses visions al voltant de la pagesia. 

En aquest col·loqui, hi intervindran Pep Puig, director del documental; Pilar Just, presidenta de la DO Montsant; Joan Carles Garcia, portaveu de la Comissió del Paisatge i la Sostenibilitat de Priorat-Montsant-Siurana; Isa Clariana, pagesa i membre del Fòrum Agrari del Priorat, i Josep Maria Cots, pagès.

40-hectarees-eudald-planella-most018-1 (1)

“La verema”, un curtmetratge inèdit enregistrat el 1925 pel primer enòleg de la Cooperativa de Falset

A banda de la projecció del documental “40 Hectàrees, la terra i el pagès” i del col·loqui posterior, en l’acte de dissabte es projectarà prèviament “La verema”, curtmetratge històric enregistrat l’any 1925 a Falset per Erasme M. d’Imbert, qui fou el primer enòleg de la Cooperativa de Falset. Aquesta cinta ha restat inèdita fins a l’estiu de 2018, i el Most la projecta ara gràcies a la gentilesa de la família d’Imbert i de l’Arxiu Comarcal del Priorat.

Per últim, també cal destacar el tast de vi de la DO Montsant que servirà per cloure l’acte.

Aquesta entrada s'ha publicat a General. Bookmark the permalink.