Els impulsors de la candidatura del Priorat a Patrimoni de la UNESCO i el SIAD organitzen una sessió de treball amb dones de la comarca

El Consell Comarcal del Priorat va acollir dimarts una sessió de treball amb dones de la comarca en la que es va tractar la candidatura del Priorat a Patrimoni de la UNESCO. La sessió de treball va ser organitzada pels impulsors de la candidatura (Prioritat, Consell Comarcal del Priorat i Diputació de Tarragona) i el SIAD, el Servei d’Informació i Atenció a la Dona.

Una quarantena de dones, procedents de 12 pobles del Priorat, van prendre part de la trobada en la que, en un primer moment, es va posar sobre la taula el perquè de la candidatura, els valors en que se sustenta i l’estat en què es troba el procés per assolir el reconeixement de la UNESCO.

Tot seguit, es va obrir el torn de treball i participació, amb l’objectiu de fer aflorar propostes i suggeriments per tenir en compte i ser inclosos en el Pla de gestió de la candidatura, un document que ha d’acompanyar el dossier que es presentarà aquesta tardor i que és un instrument indispensable per mantenir vius els valors del territori.

dones1

La sessió de treball amb les dones del Priorat s’emmarca en la ronda de trobades que promouen els impulsors de la candidatura amb institucions i entitats de la comarca. En aquest sentit, ja s’han mantingut reunions amb 21 ajuntaments dels 23 pobles del Priorat, i s’estan preparant noves sessions de treball per recollir el parer de diferents sectors i col·lectius de la comarca, a fi de vertebrar el model de desenvolupament i gestió del territori.

Pel que fa a la sessió del passat dimarts, impulsors i SIAD valoren de manera positiva la trobada, ja que és una presa de contacte per recollir i promoure idees i accions de caire local i comarcal amb l’objectiu de ressaltar els valors del territori. A més, entenen que la candidatura és un projecte de tots i per a tots, i és molt important que tothom, com en el cas de les dones, per posar un exemple, en sigui partícip.

Aquesta entrada s'ha publicat a General. Bookmark the permalink.