Els participants del simposi podran tastar els vins del territori gràcies a les aportacions de diversos cellers

Com bé sabeu, la Cartoixa d’Escaladei (Priorat) acollirà aquest dijous i divendres (9 i 10 de maig) el Simposi internacional “Paisatge, Agricultura i Dona”. Es tracta d’un Simposi que comptarà amb la presència de participants d’arreu del món: Hondures, el Marroc, Burkina Faso, Cuba, França, Itàlia… Tots ells podran conèixer i tastar un dels productes més emblemàtics del Priorat, i que representa en bona part el nostre paisatge: el vi. 

En aquest sentit, volem agrair les aportacions que de manera desinteressada ens han fet diversos cellers de la DO Montsant i la DOQ Priorat. Són els següents: Celler Vermunver, Celler Masroig, Cellers Sant Rafel, Celler Comunica, Cooperativa Falset Marçà, Mas Sinén, Nita Priorat, Celler Joan Simó, Gran Clos, Celler La Placeta, Va de bòlid, Trossos del Priorat, Terres de Vidalva, Orto Vins, Casa Gran del Siurana, RAR Vins Singulars, Celler Cedó Anguera, Josep Grau Viticultor, Celler de l’Era.

El Simposi “Paisatge, Agricultura i Dona” pretén crear lligams i col·laboracions entre paisatges, iniciatives i projectes que treballen pel reconeixement de models agrícoles que, des de la tradició i la innovació, posen de manifest la viabilitat de sistemes que s’adeqüen a la idiosincràsia dels territoris, són respectuosos amb els seus valors i procuren una vida digna a les persones que els habiten i els construeixen dia a dia.

Impulsat per la Comissió del Paisatge i la Sostenibilitat del Priorat i organitzat per l’Observatori del Paisatge, el Simposi té també el suport del Consell Comarcal del Priorat, l’associació Prioritat, la Diputació de Tarragona i els següents departaments de la Generalitat de Catalunya: Cultura; Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació; i Territori i Sostenibilitat. El Simposi es planteja en el context de la candidatura del paisatge agrícola del Priorat-Montsant-Siurana a la UNESCO.

Aquesta entrada s'ha publicat a General. Bookmark the permalink.