Es constitueix el Fòrum Permanent de la CETS

Aquesta setmana s’ha constituït el Fòrum Permanent de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS). Liderada pel Parc Natural de la Serra de Montsant, la CETS és una oportunitat per vehicular totes aquelles veus i iniciatives que demanen d’estructurar un model turístic propi, que tingui en compte els nostres valors singulars i permeti una projecció que s’avingui amb el respecte envers la natura, el patrimoni i la cultura de la comarca, i n’estableixi, si cal, els límits o les condicions. En aquest sentit, el Fòrum Permanent és un ens d’espai de debat, on poden estar representats totes les persones, les institucions, els empresaris, les entitats i els col·lectius que vulguin fer les seves aportacions sobre el model turístic comarcal. 

Prioritat participa en el Fòrum Permanent i forma part del Grup de Treball de la CETS, constituït el novembre de 2014 i en el qual hi són presents els principals agents del territori.

El model turístic, que ha de fonamentar la gestió d’un dels motors de l’economia del Priorat, és una peça clau en l’apartat del Pla de Gestió, que ha d’acompanyar el dossier de candidatura a Patrimoni Mundial, tal com ja es va posar de manifest en la jornada organitzada el passat mes d’abril a Tarragona, en què es va debatre sobre models turístics.

Quin ha de ser el model turístic del Priorat?

Els impactes turístics de la declaració d’un territori com a Patrimoni Mundial.

Aquesta entrada s'ha publicat a General. Bookmark the permalink.