Participa Activitats

4t Dia del Paisatge a la Cartoixa d’Escaladei

dia del paisatge 2019

La quarta edició del Dia del paisatge és la represa, en format reduït, d’una jornada que des del 2017 s’ha celebrat (fora de la pandèmia) amb l’objectiu de ser un espai obert a tothom i de trobada i intercanvi entre persones que integren els diversos fòrums sectorials (agricultura, ensenyament, cultura i turisme). I també una jornada que propiciï el coneixement i les interaccions.

Els fòrums, des de la constitució de la Comissió del Paisatge i la Sostenibilitat del Priorat, van començar a treballar, amb dinàmiques pròpies diverses, però amb la finalitat de ser espais de reflexió, debat i propostes al voltant de la realitat de cada sector a la comarca. Són l’espai participatiu de la Comissió, per contribuir a crear des de cada sector un projecte col·lectiu.

Enguany, doncs, reprenem aquesta jornada i a més de la posada en comú dels fòrums i el diàleg que se’n derivi, de la mà del Centre Quim Soler us proposem conversar entre uns i altres a partir de dos llibres que parlen de temes que ens interpel·len. L’un des d’una mirada local, amb textos i imatges, que posen damunt de la taula el problema del despoblament que des de fa massa temps i encara ara, viu la nostra comarca. L’altre, és una mena de miscel·lània de textos i veus que aborden aquest i altres temes de la diversitat de la ruralitat catalana actual.