Inaugurem l’exposició HABITAR

Habitar és una exposició que mostra els valors del paisatge del Priorat i alhora ens convida a pensar sobre la necessitat de consensuar un model territorial participat, que respecti la nostra història, que combini tradició i innovació, que sigui capaç d’incorporar noves activitats i que ens permeti “habitar” aquesta terra de manera plena i respectuosa.

Habitar és també una exposició itinerant i interactiva. Itinerant perquè té la voluntat d’exposar-se a tots els pobles de la comarca, i interactiva perquè es planteja com a instrument per generar sessions participatives en les que es comparteixin tant coneixements sobre el Priorat com problemàtiques, reptes i oportunitats que tenim com a comunitat i territori. 

La inauguració i la primera sessió participativa seran el dimarts 7 de setembre, a les 19h, a la Morera de Montsant.  


Els origens de l’exposició

Fa més de deu anys que el Priorat està immers en un procés d’identificació, descripció, reflexió i debat sobre els valors propis que constitueixen la realitat i el patrimoni de la comarca.

Aquest procés s’ha articulat a partir de l’objectiu de tirar endavant la candidatura Priorat-Montsant-Siurana per reconèixer i inscriure el paisatge del Priorat com a paisatge cultural agrícola de muntanya mediterrània a la llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO.

La candidatura, però, no s’ha concebut com una finalitat sinó com un instrument. Més enllà del reconeixement de la UNESCO, identificar i estudiar els valors propis, allò que no és deslocalitzable, ha permès concebre un model de desenvolupament territorial propi, respectuós, col·lectiu, participat i sostenible.   

Actualment, aquest model territorial s’està definint i vehiculant a través del Sistema de gestió del paisatge del Priorat, impulsat i desenvolupat per les administracions competents i el teixit socioeconòmic de la comarca, tots ells, membres de la Comissió de Paisatge i la Sostenibilitat del Priorat.

Per tal de donar a conèixer aquest projecte de comarca l’associació Prioritat ha dissenyat l’exposició Habitar.


Itinerància

Un cop donat el tret de sortida està previst que l’exposició faci parada a tots els pobles. Anirem informant de les dates i els llocs!

Aquesta entrada s'ha publicat a General. Bookmark the permalink.