Jornada sobre les oportunitats del turisme sostenible al Priorat, el 29 de novembre a la seu del Consell Comarcal

El Consell Comarcal del Priorat acollirà el proper dimarts 29 de novembre (18 h) la jornada Oportunitats del turisme sostenible al Priorat, arran de l’obtenció l’obtenció de la Carta Europea de Turisme Sostenible per al Parc Natural de Montsant i tota la seua àrea d’influència, el Priorat.

La jornada significarà un nou pas en l’aposta decidida i el treball comú del Priorat per un model turístic propi, que tingui en compte i posi en valor les singularitats del territori. Alhora, permetrà conèixer les oportunitats que genera aquesta certificació, que implica un model turístic que referma, en termes de sostenibilitat, la gestió del paisatge i el desenvolupament econòmic i social del Priorat.

En els darrers dos anys, s’ha estat treballant en l’obtenció de la Carta Europea de Turisme Sostenible, impulsada des del Parc Natural de Montsant i assumida per la resta d’agents públics i privats de la comarca. Aquest procés ha permès un debat ric en el sector. Ara la seva obtenció obre un camí per seguir treballant i esdevé una eina de planificació, que es complementa amb la Carta del Paisatge i s’inscriu en el Pla de Gestió de la candidatura a Patrimoni Mundial de la UNESCO, en l’àmbit del desenvolupament turístic, d’acord amb els principis de sostenibilitat ambiental, econòmica i social al Priorat

El programa de la jornada és el següent:

  • 18 h. Presentació i benvinguda, a càrrec de Joan Carles Garcia, president del Consell comarcal del Priorat, i Imma Costa, diputada de Medi Ambient de la Diputació de Tarragona.
  • 18:15 h. Presentació de l’informe d’avaluació de la Carta del Priorat, a càrrec de Montserrat Solà, tècnica del Parc Natural de Montsant.
  • 18:45 h. El turisme en el Pla de Gestió de la candidatura del Priorat a Patrimoni Mundial, a càrrec de Joan Vaqué, membre de Prioritat.
  • 19 h. La sostenibilitat en projectes estratègics transversals de recerca i desenvolupament al Priorat, a càrrec de Sergi de Lamo, director general de VITEC.
  • 19:15 h. Oportunitats del turisme sostenible, a càrrec de Josep M. Prats, verificador d’EUROPARC i membre del comitè d’avaluació de la Carta.
  • Torn de preguntes.
  • 20:15 h. Cloenda, a càrrec de Ferran Miralles, director general de Polítiques Ambientals i Medi natural del Departament de Territori i Sostenibilitat.

La jornada és gratuïta, però cal confirmar assistència prèviament al telèfon 977 827 310, a l’adreça electrònica activitats.pnmontsant@gencat.cat o al web www.ruralcat.net/preinscripcionspatt.

Aquesta entrada s'ha publicat a General. Bookmark the permalink.