La candidatura del Priorat és notícia a Decanter

Decanter, la publicació del món del vi més influent d’Europa, es feia ressò fa uns dies de la candidatura del paisatge del Priorat a Patrimoni de la UNESCO. L’article posa en valor la voluntat dels productors del Priorat, que volen que la UNESCO catalogui el territori com a Paisatge cultural agrícola de muntanya mediterrània.

Joan Asens, membre de Prioritat i elaborador de vins, és citat a l’article, en el qual defensa la necessitat de “treballar la terra amb el màxim respecte per l’entorn natural”. La reflexió de Joan Asens s’emmarca en una opinió que valora l’abast mundial que, en termes de difusió, suposaria el reconeixement de la UNESCO. La creació d’una consciència entorn els valors del paisatge i el patrimoni cultural del Priorat seria, sens dubte, de gran importància per a una comarca que, com menciona l’article de Decanter, ha basat la seva economia en el vi, l’oli, el paisatge i el turisme.

L’article de Decanter es clou recordant que la candidatura es troba en una fase força avançada, en la qual cal presentar el dossier final de candidatura al govern de l’Estat perquè aquest l’elevi a instàncies internacionals.

Aquesta entrada s'ha publicat a General. Bookmark the permalink.