La Fira del Vi aporta 4.900 per impulsar la candidatura

La sala d’actes del Consell Comarcal del Priorat ha acollit aquest dijous l’acte de lliurament dels 4.900 euros recaptats durant la 20a Fira del Vi gràcies a la iniciativa ‘Euro Solidari’, en la qual van col·laborar l’ajuntament de Falset i els organitzadors dels principals tastos que es van programar els dies de la mostra.

Els diners es destinaran a finançar la candidatura Priorat-Montsant-Siurana, paisatge cultural agrícola, a Patrimoni Mundial.

Toni Alcover, president de Prioritat, agraïa “la implicació del teixit socioeconòmic i cultural de la comarca, implicació que, de nou, ha posat de manifest aquesta iniciativa”. Afegia també que “si bé és evident que el suport econòmic és benvingut i necessari per tirar endavant el projecte de Candidatura, també és digne de menció la visibilitat que per mitjà d’un esdeveniment com la Fira del vi se li ha atorgat”.

En l’acte de lliurament hi han pres part l’alcalde de Falset, Jordi Puxeu, i els organitzadors del Tast de Blancs, Vi de Nit, Tast amb Dones, Tast de les Mines de Bellmunt, Tast amb Llops, Tast de Cal Compte, Tast de Carinyenes de Porrera i Tast Vertical a Dues Bandes.

Jordi Puxeu destacava que “el paisatge és un valor afegit als vins que s’elaboren a la comarca, un element indestriable, i el projecte de candidatura i el reconeixement de la UNESCO contribueixen i contribuiran a reforçar-ho”. Per aquest motiu, insistia en què “era lògic que un esdeveniment com la Fira del Vi se sumés a aquesta iniciativa”. “Enteníem que calia aportar el nostre de gra de sorra a un projecte de grans implicacions per al futur de la comarca, un projecte que, a més, es troba en una fase decisiva, en què cal enllestir el dossier de candidatura”.

Aquesta entrada s'ha publicat a General. Bookmark the permalink.