La Fira del Vi dóna suport a la candidatura del Priorat a la UNESCO

L’ajuntament de Falset i els organitzadors dels tastos més destacats de la Fira hi contribuiran econòmicament

 

La Fira del Vi de Falset, que arriba enguany a la 20a edició, contribuirà al projecte de la candidatura del Priorat a patrimoni de la UNESCO. D’una banda, l’ajuntament de Falset, organitzador de la mostra, repetirà un any més l’acció “12+1”, és a dir, un euro de cada tiquet venut durant la Fira es destinarà a fins solidaris, en aquest cas, a finançar i impulsar la candidatura Priorat-Montsant-Siurana, paisatge cultural agrícola de muntanya mediterrània, a Patrimoni Mundial.

L’alcalde de Falset, Jordi Puxeu, afirma que “el paisatge és un valor afegit als vins que s’elaboren a la comarca, un element indestriable, i el projecte de candidatura i el reconeixement de la UNESCO contribueixen i contribuiran a reforçar-ho”. Per aquest motiu, afegeix que “té tot el sentit que un esdeveniment com la Fira del Vi aporti el seu gra de sorra a aquesta iniciativa, més quan es troba en una fase decisiva, en què cal enllestir el dossier de candidatura”.

A banda del suport de l’ajuntament de Falset, són més les iniciatives que en el marc de la Fira del Vi donaran el seu suport a la candidatura Priorat-Montsant-Siurana. Els diferents organitzadors dels actes Tast de Blancs, Vi de Nit, Tast amb Dones, Tast de les Mines de Bellmunt, Tast amb Llops, Tast de Cal Compte, Tast de Carinyenes de Porrera i Nit de les Garnatxes de Capçanes, que s’emmarquen en “La Fira Poble a Poble”, també col·laboraran amb la candidatura, ja sigui aportant un euro per cada tiquet venut o amb una aportació econòmica fixa.

Prioritat vol agrair la implicació de l’ajuntament de Falset i dels organitzadors dels principals tastos que tenen lloc durant la Fira del Vi. És evident que el suport econòmic és benvingut i necessari per tirar endavant el projecte de candidatura, però també és molt important la visibilitat que per mitjà d’aquests esdeveniments se li atorga. I, per damunt de tot, perquè il·lustra, una vegada més, la implicació real del teixit socioeconòmic i cultural de la comarca, veritable motor del projecte.

DISPLAY_euro_solidari_PRIORITAT

 

Aquesta entrada s'ha publicat a General. Bookmark the permalink.