LA NEUS

L’any 2014 la Neus Miró es va incorporar a la junta de Prioritat com a vocal en representació del Parc Natural de Montsant.

En aquest procés, que podem centrar en els 10 anys de treballar per la candidatura, però que comença força abans, hi ha un seguit de fites importants. Incorporar a la junta de Prioritat els representants dels espais naturals protegits de la comarca n’és una,  pel que aquests espais tenen de transcendència en un paisatge com el nostre, amb una presència i una incidència de primer ordre, però també per l’alt valor simbòlic que aquest fet suposa.

En aquest sentit, la centralitat de Montsant en tot el  procés, abans i tot de la seua concreció, és més que evident i per això comptar amb aquest valor afegit, dins de la junta, va suposar un gran pas endavant.

Però això hauria pogut ser així i prou: un fet objectivable, una dada a figurar en les cronologies a venir, per fer recompte i explicar com va anar tot plegat. Però no ho ha sigut, o en tot cas, no només ha sigut això.

Hi ha una frase que diu “el lloc és la gent” i aquest lloc pot ser físic, geogràfic o pot ser també un espai en sentit més ampli: un espai de trobada on convergeixen persones, idees, maneres d’entendre les coses, els territoris i els projectes, més o menys confluents a partir de valors i objectius compartits. I, en aquest espai de trobada, les persones són cabdals alhora de de fer possible que de tot plegat en surti alguna cosa que valgui la pena.

Prioritat ha estat i és un d’aquests espais de trobada. Va nàixer amb aquesta voluntat i amb el repte d’aconseguir convocar persones i entitats diverses, en tots els sentits, per tal d’anar més enllà d’una simple reunió autocomplaent i d’autoconsum dels quatre de sempre que…

Poc a poc avancem en l’assoliment d’aquest repte i, aquí, la Neus hi ha jugat un paper de primera fila indiscutible.  Amb generositat i predisposició, sense esclarafalls ni grans proclames, amb esculls i reptes, encerts i desencerts –com tothom que s’arrisca a actuar–,­ treballant de valent per saber trobar, entre tots,  aquests valors compartits que ens permetin proposar objectius comuns.  Des de la junta de Prioritat volem deixar-ne constància perquè, com a col·lectiu, aquest paper ens ha estat valuosíssim i cal saber-ho i dir-ho.

Al costat d’aquest reconeixement que volem fer palès, cadascun de naltros, com a persones d’aquest lloc que fem entre tots, guardarem de maneres distintes records, feina i somriures, gestos i paraules, que ens acompanyaran en les reunions, actes, trobades i caminades.

Sempre a redòs de Montsant.

Aquesta entrada s'ha publicat a General. Bookmark the permalink.