L’obtenció de la Carta Europea de Turisme Sostenible evidencia que el Priorat ha decidit afrontar el seu futur d’acord amb principis de sostenibilitat ambiental, econòmica i social

El Parc Natural de Montsant ha obtingut recentment la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS), una acreditació d’àmbit europeu, atorgada per la Federació EUROPARC, que certifica que el desenvolupament del turisme en aquest territori es du a terme de forma sostenible, d’acord amb els objectius de la Carta. El proper dimecres 7 de desembre tindrà lloc al Parlament Europeu, a Brussel·les, l’acte oficial de lliurament d’aquesta acreditació.

El Parc Natural de Montsant va començar a treballar en el procés d’acreditació l’any 2014 i va superar l’avaluació el passat mes de maig. Cal recordar que, en aquest cas, la CETS no és només per a l’àmbit de l’espai natural protegit del parc, sinó per a tot el Priorat, ja que el procés s’ha desenvolupat en el marc d’una iniciativa assumida com a projecte de desenvolupament estratègic de tota la comarca.

De fet, cal entendre la CETS com a peça clau de la candidatura Priorat-Montsant Siurana a Patrimoni de la UNESCO, ja que determina com afrontar el model de desenvolupament turístic en el marc del Pla de Gestió de la candidatura.

Aquesta setmana, el Consell Comarcal del Priorat ha acollit una jornada sobre les oportunitats del turisme sostenible, jornada que ha convocat el Fòrum de la Carta, representats de l’Administració, el sector turístic i la població.

Més enllà de l’interès de les diferents ponències que s’hi van dur a terme, com la de l’informe d’avaluació de la Carta, la del turisme en el Pla de Gestió de la candidatura, la de la sostenibilitat en projectes estratègics de recerca i desenvolupament al Priorat i la de les oportunitats que planteja l’aposta pel turisme sostenible, la jornada de dimarts va transcendir pel seu poder de convocatòria. Aquest fet posa de relleu la implicació transversal, a tots els nivells, d’un territori que ha decidit com vol afrontar el seu futur, d’acord amb principis de sostenibilitat ambiental, econòmica i social.

Aquesta entrada s'ha publicat a General. Bookmark the permalink.