Actualitat Notícies

Ajornats la 3a edició de Coneguem el Priorat i la 4a edició del Dia del Paisatge

activitat de Coneguem el Priorat 2017

La Comissió del Paisatge i la Sostenibilitat de Priorat-Montsant-Siurana ha decidit ajornar  la 3a edició de Coneguem el Priorat, programada per al 28 d’abril a La Figuera, i la 4a edició del Dia del Paisatge del Priorat, que havia de celebrar-se el 13 de juny a Escaladei.

La situació d’emergència provocada per la Covid-19 impedeix que les dues jornades puguin celebrar-se en les dates previstes o amb la normalitat desitjada. A més, cal tenir en compte la dificultat d’organitzar i coordinar tant el Dia del Paisatge com Coneguem el Priorat, ateses les circumstàncies actuals. En aquest darrer cas, amb l’afegit que les activitats incloses en la jornada es preparen conjuntament amb els alumnes de tercer i quart d’ESO dels instituts de la comarca.

El Dia del Paisatge del Priorat és una jornada oberta a tothom i amb voluntat participativa, que té com a objectiu ser un espai de trobada, reflexió i debat anual sobre tot allò que, especialment des dels diferents fòrums sectorials, s’està fent a la comarca al voltant de la gestió del seu paisatge cultural.

Pel que fa a Coneguem el Priorat, els objectius principals són que els alumnes descobreixin els atributs i els valors materials i immaterials que caracteritzen els pobles de la comarca; prenguin consciència de la importància del paisatge del Priorat i el valorin; es fomentin les relacions interpersonals a través de les diferents activitats, i es treballi la relació entre alumnes de primària i secundària.

Tant el Dia del Paisatge com Coneguem el Priorat són iniciatives nascudes durant el procés de la candidatura del Priorat a la UNESCO, un projecte que segueix actiu. S’emmarquen en el desplegament del Sistema de Gestió del paisatge, que s’està duent a terme des de tots els àmbits, institucionals i socials.