Actualitat Notícies

El fòrum d’agricultura del Priorat programa el cicle “Debat confinat” a través de la plataforma Jitsi Meet

persones collint olives

El fòrum d’agricultura del Priorat ha programat “Debats confinats”, un cicle de debats a través de la plataforma Jitsi Meet. L’objectiu d’aquest cicle es seguir tractant temes d’interès del sector a la comarca del Priorat, qüestions que es mantenen en l’ordre del dia malgrat l’excepcionalitat d’un context com l’actual, incert i canviant. A més, aquests debats obren la porta a noves vies de comunicació en el marc del Fòrum Agrari i la resta de fòrums.

El primer dels debats programats és “L’ús d’herbicides i la fertilitat de la terra”, debat que tindrà lloc el dijous 30 d’abril, de les 19 h a les 21 h. Entre altres qüestions, el debat posarà damunt la taula els riscos que suposa l’ús d’herbicides en el medi ambient i les persones, la incidència en la productivitat i viabilitat econòmica del seu ús o no ús i els costos de l’agricultura ecològica i la certificació CCPAE.

Per participar en el debat, cal formalitzar la inscripció a l’adreça de correu electrònic forumagrari@gmail.com. Un cop formalitzada la inscripció, es farà arribar a l’usuari un correu electrònic amb les dades de connexió a la plataforma Jitsi Meet i el plantejament del debat.

PHOTO-2020-04-27-17-05-34

Els propers debats es duran a terme els dies 5, 12 i 21 de maig. Més concretament, el 5 de maig hi ha programat “El món rural amb el coronavirus”, que se centrarà en noves maneres de comercialitzar i en els avantatges i oportunitats per a la repoblació del món rural. 

El 12 de maig, el debat girarà al voltant de “L’aigua de rec al Priorat en el context del canvi climàtic”. En aquest es parlarà de la productivitat i la qualitat lligada al reg, de la disponibilitat i ús eficient de l’aigua, de l’impacte paisatgístic d’instal·lacions de reg i de la creació d’un observatori de la sequera comarcal.

El darrer debat programat, per al 21 de maig, és “Fertilització de sòls. Dificultats per a l’autocompostatge”, en el qual es parlarà dels requeriments legals i ambientals, del compostatge domèstic o municipal per a horts d’autoabastiment i del compostatge i gestió de restes vegetals i forestals.

El Fòrum Agrari del Priorat

El Fòrum Agrari del Priorat és un lloc de trobada obert a tothom (pagesia, tècnics, administracions i altres sectors econòmics de la comarca) per tal de posar en comú i debatre dubtes, problemàtiques, experiències i idees de cara a afrontar els reptes d’un sector com l’agrari, pilar de l’economia i de la identitat prioratina, un sector essencial en la configuració i conservació del paisatge agrari mediterrani que opta al reconeixement de la UNESCO. El Fòrum Agrari del Priorat s’emmarca en el desplegament del Sistema de Gestió del paisatge, que s’està duent a terme des de tots els àmbits, institucionals i socials.