Actualitat Notícies

Els impulsors de la candidatura Priorat-Montsant-Siurana celebren el compromís de la consellera de cultura de la Generalitat

NOTA DE PREMSA

Els impulsors de la candidatura Priorat- Montsant- Siurana celebren el compromís de la consellera de Cultura de la Generalitat

Totes les administracions es mostren favorables a reimpulsar la candidatura prioratina per tal que el seu paisatge sigui declarat Patrimoni Mundial

L’equip impulsor de la candidatura Priorat- Montsant- Siurana, mosaic mediterrani, format pel Consell Comarcal del Priorat, l’associació Prioritat i la Diputació de Tarragona, celebra el compromís i suport de la consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Natàlia Garriga, perquè la comarca sigui declarada Patrimoni Mundial per part de la UNESCO.

Garriga es va trobar amb representants del Consell Comarcal del Priorat i de Prioritat en el marc de l’acte d’inauguració de la restauració de l’església de la Cartoixa d’Escaladei. La consellera va posar de manifest la voluntat de seguir treballant conjuntament per aconseguir, finalment, la inscripció de la candidatura prioratina a la llista de Patrimoni Mundial.

En el marc de la trobada, Garriga va explicar que durant l’any 2023 la Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya ha mantingut diverses reunions amb l’equip de la Dirección General del Patrimonio Nacional del govern espanyol per tal de conèixer el seu posicionament sobre la candidatura. En aquest sentit, el Ministeri de Cultura s’hi mostra molt favorable malgrat consideren que cal donar-hi un nou enfocament.

Així doncs, des del Ministeri de Cultura s’ha encarregat un estudi de la candidatura i el seu possible replantejament a una persona experta en la matèria. La consellera Garriga es va comprometre a fer-ne el retorn i una valoració conjunta amb tots els agents implicats tan bon punt disposin de la documentació.

Per reafirmar el seu compromís amb el projecte, la Direcció General del Patrimoni Cultural ha disposat una partida al pressupost del 2024 per assumir els projectes tècnics vinculats a la redefinició de la candidatura i tot el suport tècnic professional.

Consell Comarcal del Priorat