Actualitat Notícies

Èxit de “Coneguem lo Priorat”, celebrat enguany a La Morera de Montsant

La iniciativa, organitzada per la Comissió del Paisatge i la Sostenibilitat de Priorat-Montsant-Siurana, fomenta el coneixement dels valors materials i immaterials de la comarca entre els escolars de cicle mitjà

Alumnes a la Morera de Montsant

La Morera de Montsant va rebre aquest dilluns 24 d’abril uns 230 alumnes de la comarca en el marc de “Coneguem lo Priorat”, una iniciativa pensada perquè els escolars coneguin i prenguin consciència dels valors materials i immaterials de la comarca. 

En aquesta edició de “Coneguem lo Priorat”, organitzada per la Comissió del Paisatge i la Sostenibilitat de Priorat-Montsant-Siurana, es va proposar un seguit de tallers als alumnes de cicle mitjà, enguany 153. A més, va comptar amb la implicació dels centres d’ensenyament secundari de Falset i Cornudella, amb la participació d’un total de 82 alumnes de 4t d’ESO, els quals es van encarregar de muntar els 10 tallers i d’exercir de monitors durant tota la jornada. 

Els tallers programats per a la sisena edició de “Coneguem lo Priorat” van ser la Gimcana, el Rellotge de sol, Tortuga mediterrània, Arbres del Montsant, el Llibret, Paisatge, Aus rapinyaires, Plantes aromàtiques, Orografia dels totxos i Comunicació entre pobles. 

Els objectius principals de “Coneguem lo Priorat” són que els alumnes descobreixin els valors i atributs que caracteritzen els pobles, enguany La Morera de Montsant; prenguin consciència de la importància del paisatge del Priorat i el valorin; es fomentin les relacions interpersonals a través de les diferents activitats; es treballi la relació entre alumnes de primària i secundària, i es doni responsabilitat als alumnes de 4t d’ESO en la direcció i desenvolupament de les activitats.

“Coneguem lo Priorat” és ja una iniciativa consolidada, sorgida durant les sessions de treball fetes, en el marc del Pla de Gestió de la candidatura a Patrimoni de la Humanitat, entre mestres del Priorat, Prioritat, el Servei Educatiu del Priorat i el Consell Comarcal del Priorat. El projecte també compta amb la col·laboració i suport de l’Oficina Jove del Priorat.