PROCÉS I REQUISITS

Procés de presentació de candidatures

Les administracions o entitats que opten a presentar-se han de redactar un primer dossier seguint les directrius, en el cas català, de la Direcció General de Patrimoni, ja que cada Comunitat Autònoma elabora la seva llista de propostes. Les que són triades es presenten al Grupo de Trabajo del Consejo del Patrimonio Histórico que proposa la llista indicativa general de l’estat

El Pleno del Consejo del Patrimonio Histórico aprova la llista indicativa de l’estat i la comunica al Ministeri de Cultura

El Ministeri la tramet a la UNESCO que l’assumeix com a llista indicativa espanyola

LA LLISTA INDICATIVA:

— Presentada i/o renovada, pels Estats
— Formulari estàndard (francès, anglès)
— El Comitè del patrimoni mundial transmet la llista a l’òrgan consultiu competent

 

La candidatura ha d’estar com a mínim un any a la llista indicativa, per poder ser escollida per l’Estat per a presentada a la UNESCO.

Un cop presentada la candidatura per part de l’estat, hi ha una comissió avaluadora que es desplaça sobre el terreny. ICOMOS (organisme assessor de la UNESCO en els diferents països) és l’encarregat d’aquesta tasca. Posteriorment es fa un informe valoratiu i un altre fet per ICOMOS  de l‘estat que presenta la candidatura.

Com que les candidatures les presenten els estats, en el nostre cas, cal que primer se la faci seva el govern de la Generalitat, que l’ha de presentar a la Dirección General del Patrimonio perquè l’inclogui en la llista indicativa pròpia.

Aquests passos han estat acomplerts entre els anys 2010-2014. El 2015 ja ha fet un any que estem a la llista indicativa espanyola.

Un cop presentat el dossier definitiu, amb el corresponent sistema de gestió, l’estat podrà triar la nostra candidatura, a partir de la primavera del 2016.

Aquesta entrada s'ha publicat a General. Bookmark the permalink.