Blog

Descobrint la pedra en sec al Priorat

L’entrada d’avui gira al voltant d’un bloc sobre les construccions de pedra en sec al Priorat. Si bé està molt ben fet i són molt interessants les explicacions sobre els orígens i les tipologies de construccions, les rutes de descoberta que ens proposa i el quadern de treball per als més petits que s’hi pot descarregar, no us el recomanem únicament per aquests motius. N’hi ha un altre, al nostre entendre molt destacable, que li atorga encara més valor. I és que darrere d’aquest bloc hi ha l’Alba Estapé, una estudiant de l’Institut Priorat que va centrar el seu treball de recerca en la pedra en sec de la comarca.

L’Alba ha decidit ara compartir el seu treball, contagiant-nos de la seva admiració per un patrimoni que ens parla d’humanització del paisatge i de respecte per l’entorn. El bloc de l’Alba és un excel·lent exemple que il·lustra la implicació del teixit social amb el paisatge del Priorat i que, en aquest cas, ens obre els ulls i ens convida a saber més d’aquestes construccions que hi són tan presents.

Us animem a que hi feu més que un cop d’ull. El treball en què se sustenta el bloc i les ganes de l’Alba Estapé per compartir els seus coneixements bé s’ho mereixen.

Descobrint la pedra en sec al Priorat