Blog

Priorat i Ribera d’Ebre, dos models antagònics

Avui al bloc us recomanem la lectura de l’article “Dos models d’economies perifèriques antagòniques des de la perspectiva de la justícia ambiental: la Ribera d’Ebre i el Priorat”, de Xavier Milian Nebot.

Publicat a la Revista Catalana de Dret Ambiental, l’article ofereix un interessant estudi comparatiu entre el model de desenvolupament de la Ribera d’Ebre, en el qual s’intensifica el caràcter d’economia dependent sobre la base d’un model de producció extractiu, i el model de desenvolupament del Priorat, un model alternatiu d’explotació dels recursos naturals, impulsat per la societat civil i les institucions públiques.

Alhora, l’article també aborda com aquesta disjuntiva planteja la necessitat d’afrontar un debat sobre la legislació vigent, que no sols planteja reptes importants respecte a la justícia ambiental que cal introduir en la nova producció legislativa, sinó que també té un fort impacte en el model de desenvolupament socioeconòmic d’aquestes dues comarques.

> Llegeix l’article “Dos models d’economies perifèriques antagòniques des de la perspectiva de la justícia ambiental: la Ribera d’Ebre i el Priorat”, de Xavier Milian Nebot.