Blog

Som Cultura, som Paisatge

Amb aquest lema, l’Associació Cultural La Clavellinera fa palès el seu suport a la candidatura a «paisatge cultural agrícola de muntanya mediterrània» de la nostra comarca.

Les persones associades a La Clavellinera, conscients de la importància d’aquest procés impulsat des de l’entitat PRIORITAT, volem sumar-hi el nostre petit gra de sorra incloent aquest eslògan –juntament amb els logos de PRIORITAT­– en totes les nostres publicacions i sobretot en les samarretes identificadores de l’entitat.

Aquesta tardor La Clavellinera ha iniciat el projecte que porta el mateix nom de SOM CULTURA, SOM PAISATGE. La iniciativa vol incidir sobre la necessitat d’establir complicitats i provocar sinèrgies entre els diferents àmbits socioculturals de la comarca per aconseguir finalitats de creixement i desenvolupament comuns.

Per això s’ha iniciat un torn d’invitació als diferents artistes plàstics de la comarca perquè cadascun d’ells faci la seva versió de l’anagrama actual de La Clavellinera. Les diferents versions artístiques serviran –amb el consentiment dels artistes– com a tema bàsic dels suports gràfics i altres elements que donin a conèixer les activitats i l’associació.

El primer convidat ha estat, a raó de la trajectòria de col·laboracions amb l’associació, en Joan Miró Oró, dibuixant i artesà del cartró. Aquest artista ha regalat a l’entitat un dibuix pel disseny de les samarretes que s’han estampat en una edició limitada de 20 unitats, on també per primera vegada s’hi ha introduït l’eslògan esmentat.

Considerem, també, aquest gest de suport a la candidatura com l’acció de picar l’ullet a totes aquelles persones que encara no han trobat la fórmula per col·laborar amb PRIORITAT i la difusió d’aquest projecte, que sentim com cabdal per a la nostra comarca en l’aspecte més integral.

la clavellinera

 

*La Clavellinera, és una entitat cultural que treballa a la comarca del Priorat i territoris veïns (Ribera d’Ebre i Terra Alta) des de fa més de vint-i-cinc anys, en la recerca i divulgació del patrimoni cultural immaterial dins els àmbits de la música i la dansa tradicional i popular.

Al llarg de la seva trajectòria ha portat la música i la dansa tradicional i popular del Priorat arreu del país i també a Castella, Euskadi, País Valencià, Navarra, Aragó, Occitània, França, Itàlia, en diferents formats (conferències, docències, mostres…).

L’any 1992, va ser guardonada amb el Premi Nacional de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya a la Millor Acció Dinamització Cultural.

www.laclavellinera.cat