Blog

Accés a la terra: repte i necessitat

Fa unes setmanes recollíem en tres articles (“Per un tros de futur: la necessària dinamització agrària al Priorat”) opinions al voltant de la problemàtica sobre l’abandonament de terres i la manca de relleus en el cultiu. En fèiem una diagnosi, en buscàvem les causes i també possibles solucions.

Aquests dies, i seguint aprofundint en aquesta necessitat de dinamització agrària, us volem recomanar un article que Joan Pons, llicenciat en ciències ambientals per la UAB, publicava a La Conca 5.1.

Sota el títol “Accés a la terra: repte i necessitat”, Pons subratlla que “els joves cada vegada ho tenen més complicat per accedir a la terra, fer prosperar la seva activitat agrària i guanyar-se dignament la vida”.

A partir d’aquí, l’autor reflexiona sobre mesures i experiències per capgirar la situació. Bancs de terres, plans de formació ocupacional en matèria agrària, replantejaments en l’ordenació del territori i l’urbanisme, així com l’establiment de circuits curts que connectin productors i consumidors, són algunes de les opcions que Pons posa sobre la taula.

Us recomanem llegir-ne l’article complet en aquest enllaç: Accés a la terra: repte i necessitat