Blog

“HABITAR”, L’EXPOSICIÓ

Ja està llesta l’exposició “Habitar”, l’exposició que mostra els valors del paisatge del Priorat

Des de fa més de deu anys, al Priorat hem identificat i descrit els valors del nostre paisatge en el dossier de la candidatura a la UNESCO com a “mosaic agrícola de muntanya mediterrània”.

El dossier de candidatura és un estudi exhaustiu que mostra i demostra el potencial dels valors ecològics, ambientals i patrimonials del Priorat, cosa que el converteix en una mena d’enciclopèdia de la comarca.

Ara ha arribat el moment de difondre els continguts del dossier perquè sigui conegut per tota la gent que viu i fa el Priorat, que l’habita. Per aquest motiu hem dissenyat un seguit d’accions per donar-lo a conèixer, per socialitzar-lo i convertir-lo en una eina de coneixement i participació. Per a dur a terme aquestes accions, comptem amb ajuts de la Diputació de Tarragona i de l’Institut Ramon Muntaner.

Habitar” és la primera d’aquestes accions. Es tracta d’una exposició composta per dos mòduls expositius diferents que mostren els valors del paisatge del Priorat i el projecte territorial que es desenvolupa a partir d’aquests valors.

Habitar també és una proposta participativa i interactiva per treballar sobre el model territorial respectuós amb aquests valors: l’exposició està pensada perquè sigui itinerant, a l’aire lliure i generi xerrades i altres activitats al seu voltant.

La itinerància de l’exposició es farà per tots els pobles de la comarca. Estava previst que comencés aquesta tardor però la situació sanitària actual i les mesures per prevenir la COVID-19 compliquen que es dugui a terme el calendari previst. 

Tot i així, d’alguna manera, l’exposició ja ha començat a rodar pels pobles: al setembre vam fer diversos foto-cols per recollir fotos de persones per confeccionar un mosaic de cares. La proposta va ser un èxit i vam recollir més de sis-centes fotos!

Des de Prioritat volem agrair la participació de tots els que van retratar-se o van enviar la seva foto, i també l’ajuda dels ajuntaments, associacions i institucions dels pobles que ens van ajudar a dur a terme les sessions fotogràfiques: Ajuntament de la Vilella Baixa i associació L’Amplificador; Ajuntament de Gratallops; Ajuntament de la Morera de Montsant i Cartoixa d’Escaladei; Centre Quim Soler, la literatura i el vi; Ajuntament de Falset; Ajuntament de Poboleda; Ajuntament de la Figuera; Ajuntament de Cornudella; i Ajuntament de Margalef i associació CALM.

Anirem informant pel blog de les novetats i el calendari de la itinerància pels pobles.

El disseny i producció d’aquesta exposició han estat subvencionats a l’empara de la convocatòria de Subvencions als espais naturals de Catalunya, als hàbitats i espècies, RESOLUCIÓ TES/2920/2019, de 8 de novembre, operació 07.01.01, cofinançament 43%FEADER I 57% DTES.